Midden-Holland


Hoi!

Je hebt het Geschiedenislokaal van Midden-Holland gevonden! Ben je bezig met een opdracht voor het vak geschiedenis of zoek je bronnen voor je profielwerkstuk? Deze website kan jou verder helpen! Op verschillende manieren wil het Streekarchief van Midden-Holland jou door middel van Geschiedenislokaal verder helpen. Hier volgt een korte uitleg over wat het archief voor jou kan betekenen.

Geschiedenislokaal Midden-Holland 

Op deze website staan allerlei bronnen die bij verschillende thema's passen. Ben je naar iets specifieks op zoek? Gebruik de zoekbalk of klik op een tag. Kan je nog niet vinden wat je nodig hebt? 

  • Raadpleeg de website van het Streekarchief Midden-Holland. Op deze website staat een zoekbalk waarmee je op zoek kan gaan naar bronnen.
  • Wil je originele bronnen aanvragen en bekijken? Of heb je een vraag over achtergrondinformatie en bronnen voor je PWS? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen dan voordat je komt, bekijken wat we hebben en eventueel originele bronnen aanvragen. De stukken komen uit een depot en moeten daarom een halve dag van te voren worden aangevraagd.
  • In onze studiezaal in de Chocoladefabriek in Gouda kun je al een groot aantal boeken vinden over de geschiedenis van verschillende plaatsen uit de regio Midden-Holland en over algemene geschiedenisonderwerpen.

Nog meer erfgoed en erfgoedorganisaties
Het streekarchief is niet de enige erfgoedorganisatie in de regio. Bijna alle plaatsen in Midden-Holland hebben een historische vereniging. Ook hen kun je benaderen met vragen.
Het Historisch Platform Gouda heeft een Canon gemaakt met veel historische thema's en achtergrondinformatie. Deze vind je op de website Goudse Canon