Midden-Holland

 

Voor (geschiedenis)docenten uit het voortgezet onderwijs is lesmateriaal ontwikkeld wat zij kunnen gebruiken bij Geschiedenislokaal Midden-Holland. 

Mis je bronnen of informatie? Heb je zelf een goed idee? Het Streekarchief Midden-Holland is altijd bereikbaar voor dit soort zaken. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen lesmateriaal


Speciaal voor vwo! - Historische Context 'Steden en burgers in de Lage Landen, 1050 - 1700'.

De leerlingen die in 2022 het vwo-examen geschiedenis afleggen zullen de nieuwe historische context 'Steden en burgers in de Lage Landen, 1050 - 1700' moeten leren. Geschiedenislokaal Midden-Holland heeft hier rekening mee gehouden! De drie thema's over de Middeleeuwen, de 16e en 17e eeuw sluiten grotendeels aan bij de nieuwe historische context. Binnen deze thema's zijn bronnen te vinden over de steden Gouda, Schoonhoven en Haastrecht. Deze steden, met name Gouda, hebben een ontwikkeling doorgemaakt die heel mooi aansluit bij de historische context. Naast bronnen is er ook lesmateriaal ontwikkeld. 

 

Educatief materiaal voor het thema 'Oorlogsaffiches'.